چه شد که به روستایی در گیلان آمدیم؟

مهاجرت به طبیعت بی‌نظیر گیلان

قبل از آنکه درباره اقامتگاه بوم گردی لوتکا بنویسیم بگذارید کمی از خودمان بگوییم؛ ما چهار نفر، فروغ، حسین، کاوه و جلوه. چند سال پیش بود که تصمیم گرفتیم از شلوغی و استرس و هزار تا مشکل ریز و درشت تهران فرار کنیم و بیایم تو دامن طبیعت و از اونجا که دو تا از ما گیلانی بودیم (فروغ و کاوه) اولین گزینه‌ای که به ذهنمون رسید زندگی در طبیعت گیلان بود. اما برخلاف خانواده‌هامون که شهرنشین بودن می‌خواستیم تو روستا باشیم. رویای ما زندگی تو یه خونه روستایی با کلی مرغ و خروس و گاو و حیوونای دیگه بود تا بلکه بتونیم رد پای مشکلات زندگی شهری رو از وجودمون پاک کنیم. بعدِ سه چهار دهه زندگی الان زمانش بود که رویاهامون رو واقعی کنیم. به روستای سرخشکی اومدیم، جایی میان جنگلای هیرکانی که با دریا هم فاصله‌اش کم بود. اینجا رو انتخاب کردیم چون می‌خواستیم همه طبیعت گیلان رو کنارمون داشته باشیم،‌ جنگل، دریا و رودخونه‌هایی که به دریا می‌ریزن و …

به رویایمان نزدیک‌تر شدیم

اوایل فکر نمی‌کردیم بتونیم شیوه زندگی‌مون رو این همه تغییر بدیم از بس که همه ما رو ترسونده بودن. اما از زمانی که رسیدیم به این روستا و خونه رویاهامون رو ساختیم، همه چی رنگ عوض کرد. ما چیزهایی رو تجربه کردیم که تو رویاهامون هم نبود. لذت دونه دادن به مرغا و جمع کردن تخم مرغِ اول صبح از لونه‌شون، عبور از فصل نشای برنج و دروی محصول،‌ چیدن سبزی‌های تازه از باغچه حیاط و به بار نشستن بادمجونا و گوجه‌های خوشگل محلی،‌ شنیدن صدای جنگل بعدِ یه بارون طولانی، خوابیدن روی تلار (ایوان) با صدای قورباغه و جیرجیرک،‌ طعم ماهی تازه و هزارتا چیز دیگه شد دلخوشی‌های زندگی ما. لذت‌هایی که تا احساسش نکنی به رویات نمیاد.

تغییر کردیم و خواستیم تغییر دهیم

بعد از مدتی، همه چیز دور و برمون تغییر کرد حتی خودمون. دیگه بارون برامون صرفا یه هوای دو نفره نبود،‌ برکتی  بود لازم برای به بار نشستن محصولمون. نور آفتاب بعدِ یه بارون طولانی مرحله بعدی رشد گیاهامون بود. دریا دیگه فقط جای شنا نبود و محل روزی آدما بود. این طوری بود که وقتی به فکر راه انداختن کسب و کار افتادیم فکر کردیم چی بهتر از اینکه بقیه رو هم در این لذت‌ها سهیم کنیم، کسایی رو که یکی از رویاهاشون تجربه زندگی در روستا و طبیعته اما شلوغیای روزایی که به سرعت رد می‌شن اجازه بهشون نمی‌ده به این رویا پر و بال بدن. به گمان ما هر کسی حق داره این لذت‌ها و دلخوشیای کوچک روستایی رو  برای یه روز هم شده تجربه کنه.

در اولین قدم، آلاچیق‌های سنتی را ساختیم

شروع کردیم به ساخت آلاچیق‌های سنتی و فکر کردیم آروم آروم یه خونه بومی رو بهش اضافه می‌کنیم، غذاهای محلی سرو کنیم و به مهمونهامون این شانس رو می‌دیم که از باغ کوچک خونمون سبزی بچینن، به مرغا دونه بدن، صبحونه‌شون رو با تخم‌مرغایی که با دست خودشون از زیر مرغا جمع کردن درست می‌کنن  و شب روی تلار خونه با صدای شغال و سگ و جیرجیرک به خواب برن.

متوجه شدیم قبل ما خیلی‌ها این ایده رو داشتن و اجرا کردن که بهش می‌گن بومگردی. گشتیم و گشتیم بین بومگردی‌های گیلان بین خونه‌های مناطق مختلف موزه میراث روستایی سراوان،‌ سازنده برای ساخت خونه سنتی و شکل خونه‌ای که می‌خواستیم بسازیم. در این گشت و گذار به ما پیشنهاد شد یه خونه قدیمی رو جا به جا کنیم.

ساخت اولین اقامتگاه، خانه عیسی خان

دومین قدم خانه عیسی خان را از نو بنا کردیم

رفتیم و خونه رو دیدیم، خونه‌ای پنجاه ساله در روستای کوشال از توابع رودبنه در لاهیجان. مالکان خونه، عیسی خان و همسرش،‌ فوت کرده بودن. یکی از نوه‌ها که نمی‌خواست خاطره خونه با تخریبش از بین بره، تلاش داشت اون رو به دست اهلش برسونه. در نهایت خونه رو خریدیم و تیم سازنده، خونه رو در سه مرحله ساختن؛ واچینی، انتقال و بازچینی. این طوری بود که اول اجزای خونه رو با دقت از هم جدا کردن،‌ بعد به روستای سرخشکی منتقل کردن و بعد دوباره بازچینی کردن. تو بازچینی قطعاتی که پوسیده بود دور انداخته شد برای همین خونه از اندازه قبلی کوچک‌تر شد و تغییراتی توش داده شد.

سرانجام اقامتگاه بوم گردی لوتکا

حین ساخت خونه، به دنبال مجوز اقامتگاه بوم گردی‌ لوتکا رفتیم. اسم لوتکا رو به خاطر رودخونه‌ای که در مکان بومگردی‌ به دریا می‌ریزه، گذاشتیم. از همون روز اول فکر کردیم کنار این رودخونه اسکله می‌سازیم و به ماهیگیرای روستایی می‌گیم لوتکاهاشون رو به این رودخونه بیارن و افرادی که به بومگردی میان رو تو رودخونه بگردونن. لوتکا تو زبون محلی به معنی قایق ماهیگیریه. این واژه که از روسیه اومده برای مردم مفهوم با ارزش‌تری از یه وسیله داره چون ارتزاق مردم این روستا به لوتکا و ماهیگیری وابسته است. الان مشتاقانه منتظریم که لذت هامون رو با شما شریک بشیم به این امید که شما هم یه روز تصمیم بگیرین رویاهاتون رو به واقعیت تبدیل کنین.

اقامتگاه بوم گردی لوتکا چه جور جایی است؟

اقامتگاه بوم گردی لوتکا حالا دیگه یه مجموعه شده، مجموعه‌ای با وسعت نیم هکتار که بدون زنان و مردان روستا نمی‌شد به این شکل راه بندازیمش.

یه قسمت این مجموعه صنایع دستی است که مهم‌ترین بخش اون عرضه مستقیم حصیرهای بافته شده زنان همین روستاست؛ روستای سرخشکی. امید داریم به زودی بتونیم فروش اینترنتی این مجموعه رو راه بندازیم.

تو این مجموعه یه اسکله هم داریم، درست انتهای زمین که به رودخونه روشن آب می‌خوره. می‌تونید از قبل به ما سفارش بدید تا با هماهنگی با لوتکاچی‌های محلی سوار لوتکاشون بشید و ساعاتی در رودخانه بگردید.

در مجموعه لوتکا باغچه گیلانی هم داریم. تو باغچه گیلانی کوچک لوتکا سعی کردیم بعضی محصولات رو به صورت فصلی مثل هویج، باقالی، گوجه، خیار، بادمجون، فلفل و … بکاریم. همین طور هم بعضی درختان کم‌یاب رو از منابع طبیعی استان گرفتیم و کاشتیم.

در لوتکا نان محلی (کشتا یا کاکا) تو وعده صبحونه می‌دیم که اغلب توسط زنان روستا تهیه می‌شه. غذاهای محلی هم طبخ می‌کنیم که بعضی‌هاشون رو زنان روستا برامون تهیه می‌کنن.

داریم سعی می‌کنیم با نظراتی که از مهمانان گرامی‌مون می‌شنویم و تجربه‌ای که به دست میاریم مجموعه رو بهتر کنیم. امیدواریم یه روزی هم بتونیم میزبان شما باشیم و خاطره خوبی برای هم بسازیم.

Oops...
Slider with alias single room video not found.

طبیعت و معماری جذاب و دیدنی گیلان

تالاب انزلی:‌ ۲۰ کیلومتر، ۳۰ دقیقه

ساحل چپرپرد زمان (نزدیکترین ساحل): ۷ کیلومتر، ۱۵ دقیقه

ساحل دستک (یکی از زیباترین ساحل های دریای خزر در گیلان): ۴۶.۵ کیلومتر، یک ساعت

پارک ملی بوجاق-تالاب بوجاق: ۲۶.۴ کیلومتر، ۴۷ دقیقه.

پل چوبی کیاشهر: ۳۰.۶ کیلومتر، ‌ ۴۶ دقیقه

جنگل فتاتو (جنگل هیرکانی کاسپین): ۱۵ کیلومتر، ۲۵ دقیقه

تالاب سوستان لاهیجان: ۵۰ کیلومتر، ۱ ساعت و ۸ دقیقه

آبشار ویسادار: ۸۶ کیلومتر، ۲ ساعت

جنگل گیسوم: ۹۰ کیلومتر، ‌۱ ساعت و ۴۸ دقیقه

جواهر دشت: ۱۲۱ کیلومتر، ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه

منطقه حفاظت شده سیاهرود: ۱۱۰ کیلومتر ۲ ساعت و ۱۶ دقیقه

اولسبلانگاه: ۱۰۲ کیلومتر، ۲ ساعت و ۱۶ دقیقه

موزه میراث روستایی:‌ ۴۴.۶ کیلومتر،‌ ۱ ساعت و ۹ دقیقه

دریاچه و سد خاکی سقالکسار: ۴۳ کیلومتر، ۱ ساعت و ۹ دقیقه

قلعه رودخان: ۸۰ کیلومتر،‌ ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه

تی تی کاروانسرا: ۶۹ کیلومتر،‌ ۱ ساعت و ۳۴ دقیقه

فاصله اقامتگاه بوم گردی لوتکا تا مکان ‌های دیدنی استان گیلان

بازارهای محلی و مدرن

پنجشنبه بازار خشکبیجار: ۸.۲ کیلومتر،‌ ‌۱۵ دقیقه

مرکز خرید کاسپین:‌ ۷ کیلومتر، ۱۰ دقیقه

شنبه بازار انزلی: ۲۹.۶ کیلومتر، ۴۸ دقیقه

یکشنبه بازار خمام: ۱۱ کیلومتر،‌ ۲۱ دقیقه

بازار قدیم رشت- سبزه میدان:‌ ۲۷ کیلومتر، ۵۳ دقیقه

پیرسرا (بازار صنایع دستی) – بافت قدیم رشت: ۲۸ کیلومتر،‌ ۵۱ دقیقه

بازار صنایع دستی آستانه: ۳۶ کیلومتر،‌ ۵۳ دقیقه

لیالستان لاهیجان (صنایع دستی گیلان): ‌۵۴ کیلومتر، یک ساعت

آدرس

جاده انزلی کیاشهر، روستای سرخشکی، دهکده بومگردی لوتکا

تلفن

۰۹۱۱۶۲۳۸۱۵۶

اینستاگرام

https://www.instagram.com/ecolotka

ایمیل

ecolotka.ir@gmail.com

ارسال پیام

[contact-form-7 id=”2213″]
رزرو کنید