پس از گشت و گذار در بلوار تاریخی انزلی و بازدید از پلکان عشاق، مکان اولیه شمس العماره و کشتی تاریخی میرزا کوچک خان، آرامستان لهستانی‌ها مقصد بعدی بود. این گورستان آرامگاه تعداد زیادی از مهاجرین لهستانی است که ۶۳۹ نفر از آنان طی حمله سربازان نازی در سال ۱۹۴۱ از طریق دریای کاسپین وارد بندرانزلی شده و آن زمان مورد استقبال گرم مردم این شهر کوچک بندری قرار گرفتند. آنها که به ایران پناهنده شده بودند در انزلی به خاک سپرده شده‌اند. این گورستان دومین گورستان بزرگ سربازان لهستانی در ایران است که اکثراً به علت بیماری و سختی راه جان سپرده‌اند؛ یادگاری از اتفاقات تلخ جنگ جهانی دوم.

بازدید از کلبه رنگی روستای چراغ پشتان و حاشیه تالاب بین‌المللی انزلی از دیگر برنامه‌ها بود.

این زوج شب را میهمان خانه یکی از افراد گروه شدند و صبح با همراهی تعدادی از همرکابان سبز به سمت تالش رکاب زدند. در میانه راه، از نمایشگاه عکاسی استاد محمد کوچک‌پور کپورچالی، استاد هنرمند و عکاس طبیعت‌گرای ایرانی اهل انزلی که مقام‌هایی در نمایشگاه‌های بین‌المللی به دست آورده است بازدید کردند. کوچک پور در این دیدار کارت پستال‌هایی را از طبیعت گیلان به این زوج دوچرخه سوار اهدا کرد. عکس‌های استاد و داستان‌های پشت هر عکس آنها را تحت تاثیر قرار داد و آسترید و مایکل تعدادی عکس به رسم یادگار و خاطرات شیرین از این شهر خریداری کردند.

مسجد تاریخی اسپیه مزگت تالش هم در میانه راه انزلی به تالش مورد بازدید این افراد قرار گرفت و در طبیعت جنگل‌های هیرکانی باهم همرکاب شدند. گروه پس از ۷۰ کیلومتر رکابزنی به ورودی تالش رسید و توریست‌ها مورد استقبال گروه دوچرخه سواران تالش قرار گرفتند، گروهی که با هماهنگی همرکابان سبز به استقبال آنها آمده بودند. آنها از این مهمان‌نوازی بسیار هیجان زده و غافل‌گیر شدند و شب را هم در خانه یکی از دوچرخه‌سواران تالش ماندند و همرکابان سبز بندرانزلی هم ۷۰ کیلومتر دیگر رکاب زدند تا به شهرشان انزلی بازگردند.

تور دوچرخه سواری همرکابان سبز بندرانزلی

تور دوچرخه سواری همرکابان سبز بندرانزلی در گیلان یکی از فعالیت های این گروه برای آشنایی گردشگران طبیعت دوست با فرهنگ و طبیعت گیلان است. یکی از این تورها برای زوج دوچرخه سوار هلندی برگزار شد.

اقامتگاه بوم گردی لوتکا یک شب بهاری میزبان مهربان یک زوج سایکل‌توریست هلندی، آسترید و مایکل بود که از شیراز تا لوتکا را رکاب زده بودند و قصد داشتند از بندرانزلی به آستارا و از مسیر تبریز – جلفا به ارمنستان بروند. آسترید کارمند شهرداری آمستردام بود که در زمینه ترویج دوچرخه سواری در این شهر فعالیت می‌کرد و مایکل هم در یک شرکت مهندسی مشغول به کار بود.
آسترید همان کاری را انجام می‌داد که گروه‌هایی هم چون همرکابان سبز بندرانزلی به صورت داوطلبانه با اتحاد و همدلی تمام انجام می‌دهند. به این زوج درباره فعالیت‌های‌ این گروه و پویش ملی سه‌شنبه‌های بدون خودرو گفتیم و حضور این دو را هم به همرکابان سبز اطلاع دادیم. پس از هماهنگی‌های انجام شده، فردای آن روز مهمان‌های سایکل‌توریست ما، لوتکا را به سمت بندرانزلی ترک کردند. گروه همرکابان سبز مشتاقانه با اهدای گل در ورودی شرقی شهر انزلی به استقبال آنها آمدند و با پیشنهادشان برای آنها تور انزلی‌گردی با دوچرخه برگزار و از اماکن تاریخی و فرهنگی این شهر تالابی بازدید کردند.

بازدید از پل تاریخی غازیان (یکی از پل های تاریخی کشور و اولین پل متحرک در ایران که زمانی از معدود پل‌های پیشرفته جهان در نوع خود  بوده) اولین مقصد آنها بود. این گروه با دوچرخه هایشان از محوطه تاریخی شهرداری بندرانزلی و بنای تاریخی موزیک جیگا (محل ترنم موسیقی) بازدید کردند؛ بنایی که در سال ۱۳۱۱ توسط مهندسین آلمانی ساخته شده بود. این بنا را گاهی به دلیل شباهت به حافظیه شیراز، حافظیه می‌خوانند ولی قدمت آن تقریبا ۴ سال از ساخت گنبد کنونی حافظیه شیراز بیشتر است.

همرکابان سبز انزلی چه گروهی است؟

گروه دوچرخه‌سواری همرکابان سبز بندرانزلی به عنوان نخستین گروه این شهرستان از سال ۱۳۹۳ توسط جمعی از جوانان طبیعت گرد شهر به‌صورت مستقل و کاملا مردمی با هدف ورزش و شادابی شکل گرفت. اما از سال ۱۳۹۵ این گروه جدی‌تر و هدفمندتر با رویکرد ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه به‌عنوان یک وسیله حمل‌ونقل پاک، پیاده‌روی و استفاده از حمل‌ونقل عمومی در مسافت‌های درون‌شهری برای کاهش ترافیک شهری و افزایش پویایی و سلامتی شهروندان فعالیت خودش رو پیش برد و هم‌زمان با تشکیل پویش ملی #سه‌شنبه‌های_بدون_خودرو در کشور، توانست به‌عنوان نخستین گروه پیشرو در استان گیلان، بنیان‌گذار و حامی این پویش در استان #گیلان و شهرستان #بندرانزلی باشد.

امروز این گروه بیش از ۲۰۰ عضو از قشرهای مختلف، کودک و بزرگسال گرفته تا بازاری و پزشک دارد که بیش از ۳۰۰ برنامه مختلف برگزار کرده‌اند و میزبان سایکل‌توریست‌های داخلی و خارجی بوده‌اند. آنها در جلسه هم‌اندیشی پارلمان شهرداران و دهیاران و انجمن‌های مردم‌نهاد کشور به پویش ملی حمل‌و‌نقل پاک پیوستند که در این جلسه، بندرانزلی به عنوان پنج شهر برتر دوچرخه‌سوار در جمع کلانشهر‌ها قرار گرفت.

از جمله فعالیت‌های این گروه آموزش رایگان دوچرخه‌سواری، برگزاری سمینار و همایش‌های حفظ محیط زیست و همچنین پاکسازی طبیعت، تعامل با جوامع روستایی، بازدید از اماکن گردشگری، تاریخی و مذهبی شهرهای استان با دوچرخه و رکاب زنی دور تالاب بین‌المللی‌ انزلی بوده است. همرکابان سبز نوروز امسال ساعاتی میهمان لوتکا بودند و ما این افتخار را داشتیم تا با آنها صحبت کنیم و تلاش داریم تا بتوانیم برنامه‌هایی مشترک برای میهمانان مجموعه با این گروه ترتیب د‌هیم تا ما نیز بتوانیم قدمی کوچک برای اهداف بزرگ این گروه برداریم. حالا که نهادهای مختلف در برابر نابودی محیط زیست استان سکوت کرده‌اند، ما در مجموعه لوتکا دستان این گروه را به گرمی می‌فشاریم و در کنار همرکابان سبز بندر انزلی شعار زیبایشان را تکرار می‌کنیم:

ما شهرمان را بسیار دوست داریم. ما وقتی می‌بینیم پنجه آفتاب بر گیسوی دریا شانه می‌زند، وقتی که مهتاب پیراهن تالاب را پولک دوزی می‌کند، وقتی مرغ دریایی با نسیم چرخ می‌خورد، قلبمان لبریز از شادی می‌شود. ما شهرمان را دوست داریم وقتی می‌بینیم …. می‌دانید چه دیده‌ایم؟ از این‌ها نمی‌گوییم. از شما دعوت می‌کنیم رکابتان را با رکاب‌های ما در این مسیر سبزِ همرکابی برای حفظ محیط زیست شهرمان همراه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رزرو کنید