در آلاچیقهای چوبی لوتکا، آماده پذیرایی از مهمانان گرامی اقامتگاه با انواع مخلفات و غذاهای محلی گیلان هستیم.
به دلیل آرامش حال مهمانان گرامی اقامتگاه، کافه آلاچیق تنها با رزرو قبلی و برای مراسم و رویداها اجاره داده میشود.
در آلاچیقهای چوبی لوتکا، آماده پذیرایی از مهمانان گرامی اقامتگاه با انواع مخلفات و غذاهای محلی گیلان هستیم.
به دلیل آرامش حال مهمانان گرامی اقامتگاه، کافه آلاچیق تنها با رزرو قبلی و برای مراسم و رویداها اجاره داده میشود.
اشپل، گردو، زیتون، باقلا
بادمجان کبابی، سیر، ماست
سیر، هفت بیجار، سالاد میوه..
بادمجان کبابی، سیر، گردو، سبزی معطر، آب و دانه انار جنگلی، گلپر و نمک
بادمجان کبابی، سیر، سبزی معطر، فلفل سبز تند
چای و خرما
نان محلی با کدو حلوایی، آرد برنج و گندم و شیر سرخ شده در ماهیتابه
نان محلی با کدو حلوایی، آرد برنج و گندم، خلفه، پخته شده بر گمج
بادمجان، سبزی (خالی واش، چغندر، اسفناج، بارانبو و سبزیهای بویا)، آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه.
سبزیهای بویا را خرد کرده و به مقدار کم سرخ میکنیم. با مقداری آب و سیر خرد شده و با آبغوره میپزیم. میزان آبغوره به قدری است که غذا را ترش کند. سپس بادمجان سرخ شده را به آن اضافه میکنیم. این غذا ترش و خنک است و مخصوص فصول گرم.
ماهی سفید، گردو، سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالیواش، برگ سیر)، پیاز، رب انار جنگلی، نمک، فلفل و زردچوبه.
داخل ماهی را خوب تمیز کرده با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنیم. پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط میکنیم. مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبههای شکم ماهی را روی هم میبندیم. ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده پوست ماهی را کاملا جدا نموده و ماهی را به روغن و کره آغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار میدهیم تا طلایی شود. اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم ابتدا تهِ تابه را با کره یا روغن چرب کرده و یک ردیف پیاز حلقه شده تهِ تابه می چینیم، ماهی را روی آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.
باقلا سبز (مازندرانی)،پیاز، سبزی معطر (جعفری و گشنیز)، تخممرغ، نمک، فلفل، زردچوبه.
باقلا مازندرانی را پوست کنده با پیاز آسیاب میکنیم. سبزی خرد شده را میافزاییم. تخم مرغ و ادویه را اضافه میکنیم. مایه آماده است. در ماهیتابه با روغن داغ سرخ میکنیم. این غذا معمولا با فسنجان سرو میشود. برخی این غذا را در ماه رمضان و هنگام افطار سرو میکنند.
۲۰۰ گرم گوشت فیله یا راسته گوساله
یک ماهی متوسط .................
۲۰۰ گرم گوشت فیله یا راسته مرغ
گوشت گوسفند یا گوساله، انار دانه شده،سبزی معطر (جعفری، گشنیز، بارانبو،خالیواش، نعنا)،پیاز،نمک و فلفل و زردچوبه.
سبزی و پیاز را خرد کرده و به همراه مقداری زردچوبه داخل گمج ریخته و با شعله ملایم کمی تفت میدهیم. گوشت را به صورت تکهای خرد کرده به همراه دانههای انار به مواد اضافه میکنیم و میگذاریم تا با شعله ملایم بپزد. در انتها نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم. پس از آنکه گوشتها پخت و خورشت جا افتاد، آماده سرو میشود.
گوشت چرخکرده، سبزی (تره، جعفری، نعنا، گشنیز، خالواش، چوچاق)، پیاز، رب انار ترش،نمک، فلفل، زردچوبه، گلپر.
گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل (کمی چوچاق و سبزی خورش) مخلوط کرده، ورز داده و قلقلی میکنیم. گردوی چرخ شده را در گمج ریخته و با حرارت ملایم میپزیم. قبل از تغییر رنگ دادن میزانی آب یخ میافزاییم و حرارت میدهیم تا روغن بیندازد. سبزیجات خرد و تفت داده شده را در میزان کمی روغن به همراه رب انار به خورش اضافه میکنیم. در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه یا انار دون هم میتوانیم همراه رب انار استفاده کنیم. گوشتهای قلقلی را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا جا بیفتد. به دلیل زمان طولانی پخت این غذا به آن دراز قاتق هم میگویند.
سینه مرغ، گردو سابیده، پیاز، رب ترش، نمک، فلفل و زردچوبه.
مرغ را پاک کرده، چند قسمت میکنیم. با یک یا دو قاشق روغن آن را سرخ کرده و کنار می گذاریم. بعد پیاز را در روغن کمی تفت میدهیم. سپس گردو را اضافه کرده و با پیاز تفت میدهیم و میگذاریم همراه ۲ تا ۳ لیوان آب با حرارت ملایم، بپزد. بعد مرغ را اضافه میکنیم تا مرغ و گردو با هم بپزند. بعد از پخت مرغ رب انار و نمک را به خورش میافزاییم، تا خورش کاملاً به روغن بیفتد. در گیلان برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب میپزند و هر نیم ساعت، یک استکان آب خنک (یخ) به آن اضافه میکنند. روز بعد بقیه مواد را به آن میافزایند. برخی هم این کار را هنگام پخت خورش انجام میدهند. |
بادمجان، گردو، سیر، آب انار، خالی واش، چوچاق، رب گوجه، نمک، فلفل و زردچوبه.
بادمجانها را پوست گرفته شکمشان را خالی کرده و داخل آب نمک قرار میدهیم تا تلخی آنها گرفته شود. گردو آسیاب شده و، سیر و سبزیهای خرد کرده را با آب انار و ادویه مخلوط میکنیم. این مخلوط را تاجایی که جا دارد داخل بادمجانها میگذاریم. بادمجانهای شکم پر را داخل تابه سرخ میکنیم. در صورت تمایل میتوانیم به بادمجانهای سرخ شده، رب گوجه و آب اضافه کنیم تا کمی در این سس بپزد. |
سبزی معطر و اسفناج، برنج نیمدانه (آرد برنج)، سیر، تخممرغ، آبغوره، نمک، فلفل، زردچوبه.
سیرها را له کرده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت میدهی.تخممرغها را در همان تابهای که سیرها را تفت دادیم، شکسته و خوب هم میزنیم و بعد آن را کنار بگذارید. داخل ظرفی دیگر، برنج را میپزیم طوری که حسابی نرم و له شود (میتوانیم از آرد برنج به جای آن استفاده کنیم دی این صورت سبزی را پخته و بعد آرد برنج را که با کمی آب سرد مخلوط کرده و هم زدهایم به آن اضافه میکنیم.) سبزیهای ریز خرد شده (و پخته) را به برنج اضافه میکنیم. کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه کرده و در ظرف را ببندید. بعد از چند دقیقه و وقتی رنگ سبزیها تغییر کرد، آبغوره (آب نارنج)، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از دو، سه جوش، تخممرغها را به خورش اضافه کرده و هم میزنیم. |
پاچباقلا (لوبیا رشتی یا کشاورزی)،سیر، تخممرغ، شوید، نمک، فلفل، زردچوبه.
برای تهیه خورش باقلا قاتق ابتدا باید پاچباقالاها را پوست بکنیم. در یک ظرف مناسب مقداری روغن می ریزیم و وقتی روغن داغ شد باقالی و سیر خردشده را داخل آن ریخته و کمی تفت می دهیم. بعد شوید خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و تفت میدهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد، ۲ لیوان آب ولرم را به ظرف اضافه کرده و اجازه میدهیم باقالیها بپزد (نباید آب زیاد باشد یا خورش را دائم هم بزنیم). در آخر تخممرغها را روی مواد شکسته و در ظرف را میبندیم تا خورش یک جوش بخورد و تخممرغها بسته شوند. |
بادمجان، گوجه، تخم مرغ، سیر، نمک، فلفل و زرچوبه.
ابتدا بادمجانها را کباب میکنیم. مقداری روغن زیتون داخل تابه میریزیم و تا حدی که روغن زیاد داغ نشود سیر ساطوری و زردچوبه را به روغن اضافه میکنیم و با شعله ملایم تفت میدهیم. بادمجانهای کبابی له شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و بعد از آن گوجه پوست گرفته و رنده شده یا کبابی را به همراه نمک و فلفل اضافه میکنیم (دستور قدیمی بدون گوجه است) و درب تابه را میگذاریم تا آب خورش کشیده شود. تخممرغها را روی خورش شکسته و بدون این که هم بزنیم درب تابه را میگذاریم تا تخممرغها بسته شود و بعد آنها را تکهتکه میکنیم. برخی همان ابتدا تخم مرغ را با سیر تفت داده و بعد بادمجان را به آن اضافه میکنند. |
سالانه بیش از ۲۰ میلیون گردشگر، میهمان استان گیلان هستند اما اغلب بدون برنامهریزی و با اقامت اتفاقی که خصلت «گردشگری انبوه» است. نوعی از گردشگری که به تخریب محیط زیست کمک میکند و فاصله میان گردشگران و مردم بومی را بسیار. ایده راهاندازی مجموعه لوتکا در پاسخ به همین وضعیت در سر ما شکل گرفت؛ قدم گذاشتن در مسیر گردشگری پایدار که در آن حفظ محیط زیست ارزشمند است.
در این مجموعه سعی داریم با پایبندی به اصول گردشگری پایدار، حفاظت از محیط زیست، جلب مشارکت اهالی و احترام به فرهنگ مردم گیلان، پذیرای مهمانان و دوستداران طبیعت گیلان باشیم. برای رسیدن به این هدف، خانهی «عیسی خان» با معماری سنتی در روستای کوشال لاهیجان را با کمک استادکاران گیلانی واچینی، به روستای سرخشکی منتقل و بازچینی کردیم تا مکانی برای اقامت گردشگران باشد.
مجموعه بومگردی لوتکا علاوه بر اقامتگاه، شامل کافه آلاچیق، محلی برای پذیرایی از گردشگران و فروشگاه کندوج جهت فروش بیواسطه صنایع دستی گیلان است. ساخت این مجموعه را شروع کردیم با این هدف که بتوانیم علاوه بر ایجاد کسب و کاری برای خودمان، مشارکت اهالی روستای زیبای سرخشکی را جلب کنیم. بی شک بدون کمک آنها طی این راه بسیار سخت بود. با ما همراه باشید و ما را در بهتر کردن ایدهمان یاری کنید.
ترمینال اتوبوسرانی رشت و انزلی به اکثر شهرهای ایران اتوبوس دارند. اگر از جنوب انزلی میآیید، اتوبوس مقصد شما بهتر است بندر انزلی باشد. سه راه حسنرود (نرسیده به غازیان) پیاده شوید و تاکسیهای کیاشهر را سفر شوید. اگر از شمال انزلی میآیید بهتر است مقصد را رشت انتخاب کنید و ما بین راه سر حسن رود پیاده شوید. اگر از جاده کناره و شرق گیلان میآیید بعد از بندر کیاشهر نرسیده به سه راه حسن رود روستای سرخشکی قرار داد. پیش از رسیدن با ما تماس بگیرید تا باقی راه را همراهتان باشیم.
گیلان، جاده رشت-انزلی، نرسیده به بندرانزلی، جاده انزلی- کیاشهر، روستای سرخشکی (جنب پیست کارتینگ)، خیابان شهید غفوری، کوچه امیدی، اقامتگاه بومگردی لوتکا
ecolotka.ir At gmail.com
۰۹۱۱۶۲۳۸۱۵۶
تمامی حقوق برای اقامتگاه بومگردی لوتکا محفوظ است.