موزه میراث روستایی گیلان

براساس تنوع فرهنگی و معماری استان، حوزه فرهنگی ـ معماری گیلان به ۹ زیر حوزه دسته‌بندی شد: حوزه شرق و غرب هریک دارای ۴ زیرشاخه ساحلی، جلگه‌­ای، کوهپایه‌ای و کوهستانی و حوزه جلگه مرکزی. هر یک از شاخه‌ها در قالب یک روستا متشکل از گونه‌های اصیل و معرف معماری آن حوزه در مجموعه موزه‌ای بازسازی شده‌اند. به این شکل که ابتدا بناهای آن حوزه گونه‌شناسی و از هر گونه، یک نمونه قابل انتقال انتخاب و مطالعات مستندسازی معماری و مردم‌شناسی آن انجام شد. سپس بنا واچینی و پس از انتقال مصالح به سایت موزه در روستای موردنظر دوباره‌چینی شد.

کوره زغال، جلگه شرق

موزه میراث روستایی گیلان تنها تجربه ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با مفهوم موزه فضای باز در ایران است. این موزه که در نوع خود در خاورمیانه و آسیای مرکزی منحصر بفرد است، با هدف پاسداشت و حفظ میراث مادی و معنوی مردم سرزمین گیلان طراحی شده است. فکر برپایی این موزه پس از زمین لرزه ۱۳۶۹رودبار، توسط دکتر محمود طالقانی مطرح و از اوایل سال ۱۳۸۱مطالعات مقدماتی ایجاد موزه زیر نظر وی آغاز شد. سراوان به دلیل موقعیت جغرافیایی مورد توجه قرار گرفت و ۲۶۳ هکتار از بخش مرکزی این پارک ۱۴۸۰ بعنوان سایت موزه میراث روستایی گیلان انتخاب شد.

خانه بهزادی

تور کافه لوتکا به موزه میراث روستایی

ارزان، شاد و گروهی

تماس: ۰۹۱۱۶۲۳۸۱۵۶

تور موزه میراث روستایی گیلان

رزرو تور موزه میراث روستایی گیلان

تور تالاب انزلی جمعه‌ها از اقامت‌گاه بومگردی لوتکا پس از صرف صبحانه انجام می‌شود. این گشت ۱۰ ساعته از ۷ بامداد شروع و تا ۵ عصر ادامه دارد. ««جزئیات»»[contact-form-7 id=”1477″ title=”tour request”]

معماری روستایی در موزه میراث روستایی گیلان

 

برای باززنده‌سازی فعالیت‌های سنتی در روستاها، علاوه بر خانه، بناهای جانبی مثل انبار برنج (کندوج)، تلمبار و طویله و باغچه سبزیجات و صیفی‌جات تقریباً در محوطه همه خانه‌ها ایجاد شدند. همچنین ماندابی که در بخش مرکزی سایت – روستای جلگه مرکز – وجود داشت به کشتزار برنج تبدیل شد که همه ساله در آن کاشت و برداشت برنج به روش سنتی انجام می‌گیرد. باغ چای، توتستان و نارنجستان نیز در سایت ایجاد شده‌اند تا نمایانگر فعالیت‌های معیشتی در روستاهای گیلان باشند. همچنین نگهداری دام و طیور نیز از دیگر فعالیت‌های رایج در موزه میراث روستایی گیلان است. جشنواره‌های متعدد، موسیقی محلی، مراسم و آئین‌های سنتی و بازی‌ها و نمایش‌های بومی نیز در موزه برگزار می‌شوند تا حفظ و به نسل آینده معرفی شود. معرفی مفاخر استان نیز از جمله فعالیت‌هایی است که در موزه به آن اهمیت ویژه ای داده می‌شود.

الگوی کلی معماری گیلان

  • جلگه شرق
  • جلگه مرکز
  • جلگه غرب
  • کوهپایه شرق
  • کوهستان شرق
  • کوهپایه غرب
  • کوهستان غرب

حصیر

حصیر زیراندازی نرم و سبک و گاه زبر و خشن است که از الیاف گیاهی بافته می‌شود و برگرفته از طبیعت است.

لاهیجان کهن دیار گیلک‌نشین

در لاهیجان زیبایی‌های طبیعت و شهرسازی همدیگر را تکمیل کرده‌اند. موقعیت جغرافیایی این شهر در ناحیه پایکوهی که تپه‌ماهورهای آن را بوته‌های همیشه سبز چای، در ردیف‌کاری‌های منظم هندسی پوشانده است

پارک ملی بوجاق

پارک ملى بوجاق سایت مهم پرنده‌‌نگری کشور معرفی شده و پناهگاه امن و محیطى طبیعى براى زندگى ۲۳۹ گونه پرنده مهاجر است

جاذبه تالاب انزلی و ویژگی‌های آن

تالاب انزلی یا مرداب انزلی یکی از زیباترین و پرطرفدارترین مقاصد طبیعت‌گردیست که مأمن امنی را برای بسیاری از جانوران فراهم کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رزرو کنید