به دلیل گستردگی علفهای هرز در استان گیلان، کشت برنج به روش نشایی انجام میشود. در این روش، قبل از جوانهدار کردن جو برنج (تل زدن)، تمبیجار را آماده میکنند.
تمبیجار (تومبیجار) قطعه زمین کوچک و مرزبندی شده است که داخل بیجار یا خارج آن قرار دارد. برای آماده کردن تمبیجار، آن را شخم میزنند، بعد آبگیری و مرزبندی میکنند.
کارگرانِ مرزبند برای مرزبندی خزانه، گلها را با بیل روی هم میگذارند و با ایجاد مرز آب را داخل زمین نگه میدارند. در این مرحله زنان به تمبیجار میروند و علف های هرز زمین را میکنند (وجین اول).
بعد از وجین، زمین را هموار میکنند. برخی ترجیح میدهند این کار به شیوه قدیمی با دست انجام شود تا زمین هموارتر شود. هرچه زمین هموارتر باشد جو برنج که در آن ریخته میشود بهتر رشد میکند.
در این شیوه از کشت برنج زنان با دستهایشان سطح گلی زمین را هموار میکنند. برخی هم این کار با ماله انجام میدهند تا سرعت کار بیشتر شود.
پس از صاف شدن زمین، دوای علفکش در مرز میریزند و میگذارند یک روز بماند تا جلوی رشد علف گرفته شود. حالا تیمجار آماده اضافه شدن جو تل زده است.